Brugklastraining, brugklasbikkels

bikkelstrainer

Gebaseerd op het populaire boek Brugklas Bikkels.

Wat betekent de overstap van groep 8 naar de brugklas? Wat gaat er veranderen, en wat blijft hetzelfde? Of zit je al in de brugklas maar zou je graag wat relaxter willen zijn? Met de brugklastraining “Brugklas Bikkels” ben je goed voorbereid op jouw jaar in de brugklas. Je leert alles wat je moet weten om een goede start te maken op je nieuwe school! Wat gaat er veranderen als brugklasser en hoe ga je daarmee om? Hoe maak je nieuwe vrienden en wat doe je tegen pestkoppen? En weet jij eigenlijk what’s done en what’s not done in de brugklas en op de middelbare school?

De brugklastraining is bedoeld voor (aankomende) brugklassers die zich stevig, sociaal vaardig en zelfverzekerd willen opstellen in de brugklas. Met behulp van de principes uit de cognitieve gedragstherapie worden de veranderingen in de brugklas behandeld en duidelijke tools gegeven hoe hiermee om te gaan. Zo komen onderwerpen als het omgaan met elkaar, vrienden maken, stress en onzekerheid, omgaan met pesters aan de orde. Op deze manier bereiden de kinderen zich voor om alle grote veranderingen relaxter en met meer zelfvertrouwen tegemoet te zien.

De training wordt aan groepjes van maximaal 4 kinderen gegeven, en behelst vijf bijeenkomsten en één terugkombijeenkomst. De training vindt plaats op een doordeweekse middag en duurt 1 tot 1½ uur. Locatie is Praktijk JeKracht, Nieuwe Koekoekstraat 85 in Utrecht (Huisartsenpraktijk Vogelenbuurt). Als een school de mogelijkheid kan bieden onder schooltijd een lokaal ter beschikking te stellen, kan ik ook naar school komen. Dan kan de groep met 1 kind worden uitgebreid.

Om de training zoveel mogelijk aan te laten sluiten bij wat het kind nodig heeft, vindt er vooraf aan de training een intakegesprek plaats met de ouder(s)/verzorger(s), om verwachtingen over en weer helder te krijgen. Voorafgaand aan de training moet het begeleidend boek “Brugklas Bikkels” aangeschaft worden, dit boek wordt namelijk bij de training gebruikt. Zie bol.com.

Na iedere bijeenkomst wordt er “huiswerk” meegegeven. Dit huiswerk is bijv. een vaardigheid waar het kind extra mee moet oefenen (bv. stevig en rechtop staan). Ouders kunnen hierin ondersteunen door het kind te complimenteren wanneer het (bewust of onbewust) met de opdracht bezig is.

Deelname aan deze training wil ik graag zo laagdrempelig houden zodat het voor iedereen mogelijk is om deel te nemen. Het tarief voor de Bikkeltraining is
€ 250,=. In iedere Bikkeltraining is er één plaats beschikbaar tegen een gereduceerd tarief van 75% voor een kind waarvan de ouders een inkomen rond het bijstandsniveau hebben.

Voor informatie en/of aanmelding zie onder Contact.